General knowledge questions about Jainism- 2

 

  1. Who was the father of Mahavira?

Answer: sidhartha

 

 

2. Mahavira belongs to the tribe of-

Answer: Jnatrika

 

 

3. Who was the mother of Mahavira?

Answer: Trisala

 

 

4. Mahavira attained Nirvana at the age of

Answer: 72

 

 

5. Mahavira was died in-

Answer: 527 BC

 

 

6. Which were the sects of Jainism?

Answer: Svetambaras and Digambaras

 

 

7.  The first Jain council was held at-

Answer: Pataliputra

 

 

8. The second Jaina council was held at

Answer: Vallabhi

 

 

9. Who was the leader of Swethambara?

 

Answer: Sthula Bahu

 

 

10. Who was the leader of Digambara?

Answer: Bhadrabahu