COMPETITIVE EXAMS IMPORTANT QUESTIONS AND ANSWERS- GENERAL KNOWLEDGE 4

31. What was the agenda of the Round Table Conference (1930-1932)?

Ans: Discuss the Simon Commission Report.

32. At which session of the Indian National Congress was “Vande Mataram” sung for the first time?

Ans: 1896 Session.

33. Who gave the slogan” Give me blood and I promise you freedom”?

Ans: Subhash Chandra Bose.

34. When did the Government of the English East India Company come to an end?

Ans: 1858 A.D.

35. Where did the Congress Working committee first accept the idea of the Quit India Movement?

Ans: Wardha.

36. When did Indian National Congress adopt the resolution of “self Government” for the first time?

Ans: 1906.

37. Which leader died on the day the Non cooperation movement was launched in 1920?

Ans: Bal Gangadhar Tilak.

38. In 1938, Subhash Chandra Bose was elected as the president of Indian National Congress defeating Gandhiji’s candidate. Who was this candidate?

Ans: Pattabhi Sita Ramayya

39. Who is the only Keralite to become the President of Indian National Congress?

Ans: Chettur Sankaran Nair.

40. Which year onwards Gandhi Jayanthi is celebrated as international non violence day?

Ans: 2007.

Leave a Reply