COMPETITIVE EXAMS IMPORTANT QUESTIONS AND ANSWERS- GENERAL KNOWLEDGE 5

51. The Cripps Mission visited India during the regime of :

Ans: Lord Linlithgow.

52. Who founded the Indian League?

Ans: Shishir Kumar Ghose.

53. The famous INA trials took place at the Red Fort, Delhi in?

Ans: 1945.

54. Who wrote the book “The origin of the Indian National Congress”?

Ans: Pattabhi Sita Ramayya.

55. Who was the leader of the Revolt of 1857 at Jagadishpur?

Ans: Kunwar Singh.

56. “The congress is in reality a civil war without arms” Who said this?

Ans: Sir Syed Ahmad Khan.

57. The second visit of Simon Commission was in?

Ans: 1929.

58. Name the viceroy of India when the Rowlatt Act was repealed?

ans: Lord Reeding.

59.Who was the president of the Indian National Congress in the Gaya Session of 1922?
Ans: C.R.Das.

60.When did Gandhiji start the Sabarmati Ashram?

Ans: 1916

Leave a Reply