GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 11

  1. In which name was Chandra Mohan Jain famous through out the world?

Answer: Osho Rajneesh

 

2. Who is the author of ‘Indira Gandhi – An intimate Biography’?

Answer: Pupul jayakar

 

3. Who served as the ‘Cultural Adviser’ to the former Prime Ministers Indira Gandhi & Rajiv Gandhi?

Answer: Pupul Jayakar

 

4. Which Indian cultural activist founded National Crafts Museum and National Institute of Fashion Technology (New Delhi)?

Answer: Pupul Jayakar

 

5.  Which fruit is also known as ‘Persian Apple’?

Answer: Peach

 

6. What is the name of the digital money for internet based business?

Answer: Bitcoin

 

7.  Refugee problem in regard to which country is ‘Boat People Problem’?

Answer: Australia

 

8. Who is known as ‘the World’s first back pack journalist’?

Answer: Kevin Sites

 

9. What is the commercial unit of electrical energy?
Answer: Kilowatt hour (KWh)

 

10. What is the frequency of Alternating Current (AC) used in India?

Answer: 50Hz

Leave a Reply