GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 12

1.Antipyretics are the medicines used to lower_____?

Answer: Body Temperature

 

2. Which chemical present in cigarette smoke causes cancer?

Answer: Benzene

 

3. Which disease is caused by an extra copy of chromosome number-21?

Answer: Downs Syndrome


4. In India, National Press Day is observed on

Answer: November 16

 

5. Who was the first ruler in history to advocate conservation measures for wildlife protection?

Answer: Emperor Ashoka

 

6.  Who was the first winner of the Indira Gandhi Award for National integration?

Answer: Swami Ranganathananda

7. Which country has the nickname of ‘the Warm Heart of Africa’?

Answer: Malawi

 

8.  Which Chola king was murdered by the rebellious mob?

Answer: Adhirajendra

 

9.  Who described Gandhiji as a ‘Good Little Man’?

Answer: Lord Halifax

 

10. What is the typically used frequency of dial tone in a telephone?

Answer: 33 Hz

 

Leave a Reply