GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 13

1. Which chemical is also known in the names ‘Pearl Ash and Salt Wormwood’?

Answer: Potassium Carbonate

 

2. Which compound is formed when benzene reacts with propene?

Answer: Phenol

 

3. Which region of the Earth experiences maximum chemical weathering?

Answer: Equatoria Region

 

4. Which is the longest continuously operating hotel in Asia?

Answer: Great Eastern Hotel (Kolkata)

 

5. In which financial year was the Railway finances separated from general finances?

Answer: 1924-1925

 

6. Which Indian state has the largest number of factories?

Answer: Maharashtra

 

7. What is known as the most promising non-conventional energy source?

Answer: Solar energy

 

8. Who stated that ‘Indian farmer is born in debt, live in debt and dies in debt’?

Answer: Prof. M.L. Darling

 

9. Where is the Central Agmark Laboratory is situated?

Answer: Nagpur

 

10. Which chemical compound is the major component of turpentine?

Answer: Pinene

Leave a Reply