GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 14

  1. Which multinational corporation was founded as ‘Japan Optical Industries Ltd’ in 1917?

Answer: Nikon

 

2. Which test is done to measure the amount of fetal hemoglobin transferred from a fetus to a mother’s blood stream?

Answer: The Kleihauer test

 

3.  Which place is known as ‘the Cradle of Indian Architecture’?

Answer: Aihole (karnataka)

4. Which chemical is known in the nicknames of ‘Liquid glass & Water glass’?

Answer: sodium silicate

 

5. Which ancient inscription mentions that ‘the whole world was enveloped in the darkness that was enemies’?

Answer: The Aihole Inscription of 643 (Pulikeshi  II)

 

6. Which fruit crop’s important varieties are the Olympus, Cardinal, Red chief & Beauty?

Answer: Strawberry

 

7. The Gardiner’s Sign List is associated with which ancient civilization?

Answer: The Egyption Civilization

 

8. In which city is the John Lennon Airport situated?

Answer: Liverpool(England)

 

9.  Which athletics item’s inevitable part is the water jumps?

Answer: Steeple Chase

 

 

10. Which American city is known as ” the theme park capital of the world”

Answer: Orlando

Leave a Reply