GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 34

1. Which was the first programme to be telecasted on Doordarshan?

Answer: Krishi Darshan

 

2.  Which lake is situated between the Krishna and Godavari rivers?

Answer: Kolleru

 

3.  The famous island Venadu is in which lake?

Answer:Pulicat Lake

 

4. Which is the apex body for curriculum related matters for school education in India?

Answer: NCERT

 

5.  Where is the famous ‘Fa Hien Cave’ is situated?

Answer: Sri Lanka

 

6. Which social reformer of Kerala encouraged atheistic religions?

Answer: Brahmananda Sivayogi

 

7. Which is the major aerospace company under the management of the Indian Ministry of Defence?

Answer: Hindustan Aeronautics Limited(HAL)

 

8. Which Constitutional body is situated in the Dholpur House, New Delhi?

Answer: UPSC

 

9. Which Constitutional body have recently undertaken a project called ‘SAMPERA’?

Answer: UPSC

 

10.  Which Keralite won bronze in the decathlon at the Tehran Asiad in 1974 and a gold in the long jump at the Bangkok Asiad of 1978?

Answer: Suresh Babu

Leave a Reply