GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 36

  1. Which British city is being hailed as ‘the first manufacturing town in the world’?

Answer: Birmigham

 

2. Which is the third largest Moon in the Solar System?

Answer: Callisto of Jupiter

 

3. Madhubani or Mithila paintings is practised in which state?

Answer: Bihar

 

4. What is the name of the floodplains and foothills of the Eastern Himalayas?

Answer: Duras

 

5. Who was the first woman to win the Booker Prize in 1970?

Answer: Bernice Rubens

 

6. What is known as ‘Black Diamond’?

Answer: Coal

 

7. Which is the leading milk producing state of India?

Answer: Uttar Pradesh

 

8. Which famous Indian Sports personalities biography is ‘Playing to win’?

Answer: Saina Nehwal

 

9. In the marketing field, what is known as ‘the Silent Salesman’?

Answer: Packaging

 

10. In which year was the National Green Bench established?

Answer: 18 Oct 2010

 

 

Leave a Reply