GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 38

  1. Jatinga, a village in Dima Hasao district of Assam State is famous for which natural phenomenon?

Answer: Birds committing suicide

 

2. In which country is Antarctica popularly known as ‘Tierra de O’Higgins’?

Answer: Chile

 

3. Which country’s popular dance music is ‘Habanera’?

Answer: Cuba

 

4. Which type of soil is developed as the result of leaching?

Answer: Laterite soil

 

5. What was the number of States fought the American War of Independence?

Answer: 13

 

6. Who was the first Deputy Secretary General of the United Nations?

Answer: Louise Frechette

 

7.  Who is the current Deputy Secretary General of the United Nations?

Answer: Jan Eliasson

 

8. Which Australian State has the nickname of ‘The Festival State’?

Answer: South Australia

 

9.  Which world city is known as ‘the City of Churches’?

Answer: Adelaide

 

10.  Which city of Australia is situated on the banks of the river Torrens?

Answer: Adelaide

Leave a Reply