GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 39

  1. What is the name of the cone-shaped deposit of sediment crossed and built up by streams?

Answer: Alluvial fan

 

2. Which country was ruled by the ‘Pagan Dynasty’?

Answer: Myanmar

 

3. Which test is the mandatory examination for determining brain death?

Answer: The Apnea test

 

4. Which organ produces the hormone natriuretic peptide?

Answer: Heart

 

5. Microfarad is the unit of _____?

Answer: Capacitance

 

6. Which hormone produced by kidneys help to monitor blood pressure?

Answer: Renin

 

7.  What is the name of the state of confusion of rapid onset caused by withdrawal from alcohol?

Answer: Delirium tremens

 

8. Which chemical is known as ‘Absolute alcohol’?

Answer: Ethanol( Ethyl Alcohol)

 

9. Which international mutual aid fellowship was founded in 1935 by Bill Wilson & Dr. Bob Smith?

Answer: Alcoholics Anonymous

 

10. In 2013, which Indian was appointed UNICEF’s brand Ambassador for South Asia?

Answer: Sachin Tendulkar

Leave a Reply