GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 4

41. Which is the first Grama Panchayat in Kerala to declare its own water policy?

Answer: Perumanna (Kozhikode District)

 

42. The presence of which biological molecules are detected through the Molisch’s test?

Answer: Carbohydrates
43. Which Ocean’s marginal seas are the Beaufort Sea and Chukchi Sea?

Answer: Arctic Ocean

 
44. Which chemical is also known in the nickname of ‘the English Salt’?

Answer: Magnesium sulphate
45. The lake Tsomgo, famous for its changing colors is situated in which Indian state?

Answer: Sikkim
46. Name the only tribal leader whose portrait is present in the Central Hall of the Indian Parliament?

Answer: Birsa Munda
47. The strange hobby of visiting cemeteries and enjoying funerals is known as _____?
Answer: Taphophilia
48. Which British newspaper is known in the nickname of ‘The Earl Grey Lady’?

Answer: The Guardian
49. The Berne Convention of 1886 was the first international agreement governing _____?

Answer: Copyright
50. Who were the signatories of the Indus Water Treaty of 1960?

Answer: Jawaharlal Nehru and Ayub Khan

Leave a Reply