GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 44

  1. The Sugarloaf Mountain is situated in which world famous city?

Answer: Rio de Janeiro

 

2. A gap between two fairly high peaks of a ridge is known as a ________?

Answer: Col or saddle

 

3. Which is India’s first dedicated multi-wavelength space observatory?

Answer: Astrosat

 

4. In which year the Kerala government nationalised the private forests?

Answer: 1971

 

5.  Where in India is the famous ‘Promenade Beach’ situated?

Answer: Puducherry

 

6. Which island nation in the ancient time was known as ‘Ratna Dweepa’?

Answer: Sri Lanka

 

7.  The Hanthana Mountain Range is situated on which neighbouring country of India?

Answer: Sri Lanka

 

8. Which company is the largest home appliance maker in the world?

Answer: The Whirlpool corporation

 

9. Which Mughal Emperor’s daughter was Zinat-un-Nissa?

Answer: Aurangazeb

 

10. Who was the first Indian to win a gold medal in the Asian Games?

Answer: Lavy Pinto

Leave a Reply