GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 45

  1. In which state is the Mejia Thermal Power Station situated?

Answer: West Bengal

 

2.  Which country’s largest airline is ‘the Aegean Airlines’?

Answer: Greece

 

3. Which is the world’s largest trade fair of books, based on the number of publishing companies represented?

Answer: The Frankfurt Book Fair

 

4. Which chemical is also known as ‘Flores martis’?

Answer: Iron Chloride

 

5. In which year was the National Book Trust (NBT) founded?

Answer: 1957

 

6. Who represented India at the Bretton Woods Conference on 1-22 July 1944, which led to the establishment of IMF & World Bank?

Answer: C.D Deshmukh

 

7. Which Indian scientist served as secretary to Rabindranath Tagore during foreign visits?

Answer: P.C Mohalanobis

 

8. In which capital city is the famous ‘Garden of Dreams’ situated?

Answer: Kathmandu

 

9. ‘Albatross, Double Eagle & Dog Licence’ are the terms associated with which sports item?

Answer: Golf

 

10. Which search engine was initially named ‘Jerry & David’s Guide to the World Wide Web’?

Answer: Yahoo Inc

Leave a Reply