GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 46

  1. Who wrote the song “Sare jahan se acha” ?

Answer: Muhammad Iqbal

 

2. Who give music to the song “Sare jahan se acha” ?

Answer: Pandit Ravi Sankar

 

3. Which is the world’s oldest news agency ?

Answer: AFP (Agence France Presse)

 

4. What is the chemical name of Tear Gas ?

Answer: Chloroacetophenone

 

5. Which is the only hobby recognized by the United Nations ?

Answer: Ham Radio

 

6. What is the national flower of Pakistan ?

Answer: Jasmine

 

7. What is the scientific name of Cockroach ?

Answer: Periplaneta Americana

 

8. What is the unit of luminous intensity ?

Answer: Candela

 

9. Who is the winner of 2012 Us open men’s title ?

Answer: Andy Murrey

 

10. Who is the winner of 2012 Us open women’s title ?

Answer: Serena Williams

Leave a Reply