GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 47

  1. Which famous writer is known as “Father of Snow Golf” ?

Answer: Rudyard Kipling

 

 

2. How many Schedules are there in the Indian Constitution ?

answer: 12

 

 

3. Which planet is known as Red planet ?

Answer: Mars

 

 

4. Which European countries are separated by Market Reef ?

Answer: Finland and Sweden

 

 

5. Who is the author of Panchatantra ?

Answer: Vishnu sharma

 

 

6. Which is the coldest planet in solar system ?

answer: Neptune

 

 

7. The Rourkela Steel Plant in Odisha was built with the collaboration of _____ ?

Answer: Germany

 

 

8.  The Durgapur Steel Plant in West Bengal was built with the collaboration of _____ ?

Answer:  Britain

 

 

9. The Bhilai Steel Plant in Chhattisgarh was built with the collaboration of _____ ?

Answer: Russia

 

 

10. Who is the first and only Muslim lady ever to rule the throne of Delhi ?

Answer: Razia Sultana

Leave a Reply