GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 48

 

  1. Who composed the national anthem of Bangladesh (Amar Sona bangla)?

Answer: Rabindranath Tagore

 

 

2. Who wrote the book “Planned economy for India” ?

Answer: M.Visvesvaraya

 

 

3. Which is the oldest sports in the world?

Answer: Archery

 

 

4. What is the normal duration of Hockey game?

Answer: 70 Minutes

 

 

5. Which Minor Rock Edict of Asoka describes the conquest of Kalinga ?

Answer: XIII (13)

 

 

6. Who is the author of “Joy of Numbers”?

answer: Shakuntala Devi

 

 

7.  Who is the creator of the painting “The Potato Eaters”?

Answer: Vincent Van Gogh

 

 

8. Folketing is the parliament of which country ?

Answer: Denmark

 

 

9. What is the chemical name of Limestone?

Answer: Calcium Carbonate

 

 

10.  Which is the World’s oldest working steam locomotive engine (train) ?

Answer: Fairy Queen (Runs in India)

Leave a Reply