GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 49

  1. What is India’s rank in Intellectual Property Index (IPI) by United States Chamber of Commerce (USCC) in 2016?

Answer: 37

 

 

2. India’s first disabled-friendly beach will come up in which state?

Answer: Tithal beach in Valsad dist, Gujarat

 

 

3. What is India’s position in milk production in the world?

Answer: 1st

 

 

4. Who was appointed as new Australian High Commissioner to India 1n 2016?

Answer: Harinder Sidhu

 

 

5. Who is the author of Book titled “A Kingdom for his Love”?

Answer: Vani Mahesh and Shinie Antony

 

 

6. Who has been conferred with the first world Sanskrit Award?

Answer: Thai Princess Maha Chakri Sirindhorn

 

 

7. Who has been appointed as the part time member of the Prasar Bharati Board?

Answer: Bollywood actress Kajol

 

 

8. India’s first LCD panel plant will come up in which state?

Answer: Maharashtra

 

 

9. National Framework for Malaria Elimination for the elimination of the disease by 2030 launched at which place?

Answer: New Delhi

 

 

 

10. Name the umpire who has been banned by the Board of Control of Cricket in India (BCCI) for five years on corruption charges?

Answer: Pakistani umpire Asad Rauf for five years

Leave a Reply