GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 50

  1. World Radio Day was observed globally on which date?

Answer: 13 Feb 2016

 

 

2. Who has been appointed as Chairman of The Energy and Resources Institute (TERI)?
Answer: Ashok Chawla

 

 

3. 4th World Government Summit was held at which place?

Answer: Dubai

 

 

4. Who is UAE’s Central Bank Governor?

Answer: Mubarak Rashed Al Mansoori

 

 

5. Approximately what per cent of total Indian workforce are unorganised workers?

Answer:89%

 

 

6. ONV Kurup, who died recently, was a famous poet of which language?

Answer: Malayalam

 

 

7. Who was Nida Fazli, who died recently?

Answer: Urdu Poet

 

 

8. Apple Building its First Technology Centre in India at which place?

Answer: Hyderabad

 

 

9. Name the app that enables travellers to book confirmed Railway Tickets?

Answer: Ticket Utson

 

 

10. Which bank posts highest ever loss by an Indian bank?

Answer: Bank Of Baroda

Leave a Reply