GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 51

 

  1. Who has been appointed as the Managing Director (MD) of the International Monetary Fund for a second five-year term?

Answer: Christine Lagarde from France

 

 

2. Who was sworn-in as the 9th Chief Minister of Arunachal Pradesh?

Answer: Kalikho Pul

 

 

3. Who was named the chairman of the Empowered Committee of State Finance Ministers on Goods and Services Tax (GST)?

Answer: Finance Minister of West bengal – Amit Mitra

 

 

4. Prasar Bharati has signed a MoU with………. in connection with several broadcast related activities including exchange of news, programmes and co-production?

Answer: Empresa de Brazil Comunicacao (EBC)

 

 

5. Who announced $150 million to combat Zika Virus in Latin America and the Caribbean?

Answer: World Bank

 

 

6. Google’s Project Loon begins its operations in which country?

Answer: Sri Lanka

 

 

7. Which country in February 2016 freezed intake of all foreign workers?

Answer: Malaysia

 

 

8. Which bollywood actor is the author of the book titled “The Kiss of Life: How A Superhero and My Son Defeated Cancer?

Answer: Emraan Hashm

 

 

9. Which country launched the astronomy satellite ASTRO-H to study the X-Rays emanating from black holes and galaxy cluster?

Answer: Japan

 

 

10. Which State government decided to form a panel to review New Pension Scheme of 2003?

Answer: Tamil Nadu

Leave a Reply