GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 52

 

  1. Who was conferred Knight of the Legion of Honour, France’s highest honour?

Answer: Fashion designer Manish Arora

 

 

2. Jharkhand’s first mega food park was inaugurated at which place?

Answer: Getalsud in Ranchi

 

 

3. Name the Malayalam short-story writer and novelist, famous for his work Sarga Sameeksha, who died recently?

Answer: Akbar Kakkattil

 

 

4. Who was awarded the prestigious Israel Prize for Religious Studies for his research into the literature and culture of southern India?

Answer: David Dean Shulman

 

 

5. Who is Prime Minister of Ukraine?

Answer: Arseniy Yatsenyuk

 

 

6. Who won ICC Under-19 Cricket World Cup title?

Answer: West Indies by defeating India

 

 

7. Who was declared the Player of the Tournament in ICC Under-19 Cricket World Cup title?

Answer: Mehedi Hasan Miraz

 

 

8. Who won 2016 St. Petersburg Ladies Trophy?

Answer: Sania Mirza and her Swiss partner Martina Hingis

 

 

9.  What is the name of India and Seychelles joint military exercise began in Seychelles?

Answer: LAMITYE 2016

 

 

10. Which film won the Golden Beaver Best Film Award in the institutional category at the 6th National Science Film Festival and Competition in Mumbai?

Answer: Nagaland is Changing, But…

Leave a Reply