GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 53

 

  1. Which Indian Bank has launched ‘Japan Desk’, a first-of-its-kind initiative to facilitate Japanese corporates looking to invest here with banking and advisory services?

Answer: SBI

 

 

2. Which Indian state has become the first ever state to e- auction limestone blocks?

Answer: Jharkhand

 

 

3. US President Barack Obama will host US-Asean summit at which place?

Answer: California

 

 

4.  Who has been named ambassador of the government’s “Make in India” initiative by the Government of India?

Answer: Piruz Khambatta

 

 

5. Who was sworn-in as the Chief Justice of the Bombay High Court?

Answer: Justice Dhirendra Hiralal Waghela

 

 

6. Name the subsidiary of Tata Teleservices which announced its tie-up with Indian Railway Catering and Tourism Corporation to provide an additional payment gateway?

Answer: mRupee

 

 

7. Name the state that announced a free bus pass scheme for senior citizens in its capital?

Answer: Tamil Nadu

 

 

8. The Future Infantry Combat Vehicle (FICV) Programme that was in news in February 2016 seeks to replace which combat?
Answer: Sarath BMP -II
9. YES Bank, UltraCash partner to launch which type of payments service?
Answer: Payments processing through Sound Waves
10. Which State has launched Utkarsh Bangla Scheme, a welfare scheme for school-dropouts?
Answer: West Bengal

Leave a Reply