GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 54

 

  1. Which Asian Country’s official calendar is the ‘Minguo Calendar’?

Answer: Taiwan

 

 

2. Who was the author of the phenomenal medical treatise of ‘On the Motion of the Heart & Blood’?

Answer: William Harvey

 

 

3. Which country is the only Co-operative Republic of the world?

Answer: Guyana

 

 

4. Which industrial pollution related disease is also known as ‘Dancing cat fever’?

Answer: Minamata Disease

 

 

5. The Purkinje cells are situated in which part of the brain?

Answer: Cerebellum

 

 

6. Who published the newspaper ‘Adyar Bulletin‘?

Answer: Annie Beasant

 

 

7. Who was the first President of the Children’s Film Society?

Answer: H.N Kunzru

 

 

8. Which Freedom Fighter is known in the title of ‘Rajarshi’?

Answer: Purushottam Das Tandon

 

 

9. Which country is affected by the violent local wind of ‘Bayamo’?

Answer: Cuba

 

 

10. Which Chemical is considered as the first effective medication for epilepsy?

Answer: Potassium Bromide

Leave a Reply