GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 55

  1. Which chemical is widely used as the buffering agent in soft drinks?

Answer: Potassium Citrate

 

2. Bankruptcy & insolvency are the subjects belonging to which list of the Constitution?

Answer: Concurrent List

 

 

3. Which Part of the Constitution deals with the relations between Union & the States?

Answer: Part XI

 

 

4. The cinema industry of which country is known as ‘Hallyuwood’?

Answer: South Korea

 

 

5. In which American city is the famous ‘Grammy Museum’ situated?

Answer: Los Angeles

 

 

6. Which Canadian city hosts the famous ‘Black & Blue Festival’ every year?

Answer: Montreal

 

 

7. Which North American city has the nickname of ‘the City of a Hundred Steeples’?

Answer: Montreal

 

 

8. The top professional association football division of which country is La Liga?

Answer: Spain

 

 

9. The Eskimo rescue & Whitewater are the terms associated with which adventure sports?

Answer: Canoeing and Kayaking

 

 

10. A valley carved by glaciers is normally ____ shaped?

Answer: U- shaped

Leave a Reply