GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 59

 

  1. The only Governor of the Reserve Bank of India who did not sign any bank notes was _____?

Answer: KG Ambegaonkar

 

 

2. Who was the King of England during the American War of Independence?

Answer: George III

 

 

3. Which world famous musician’s only opera is ‘Fidelio’?

Answer: Beethoven

 

 

4. Where is the headquarters of the Economic and Social Commission for Asia & the Pacific (ESCAP) situated?

Answer: Bangkok

 

 

5. Who is the author of The Career and Legend of Vasco da Gama?

Answer: Sanjay Subrahmanyan

 

 

6. Which cold current meets with the warm Gulf Stream near the Newfoundland?

Answer: Labrador Current

 

 

7. Which planet is known as the ‘Willo-the Wisp’ in the sky?

Answer: Neptune

 

 

8. In which Indian state is the iron ore mines of Bailadila situated?

Answer: Chhattisgarh

 

 

9. Where is the headquarters of the National Mineral Development Corporation limited?

Answer: Hyderabad

 

 

10. In which Indian state is the famous tourist destination of the Morni Hills?

Answer: Haryana

Leave a Reply