GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 61

 

  1. What causes the foul smell of the rancid butter?

Answer: Butyric Acid

 

 

2. Which compound of silver is used in the silvering of mirrors?

Answer: Butyric Acid

 

 

3. Bryology is the study of ______?

Answer: Mosses

 

 

4. Which vitamin is essential for the growth of the skin?

Answer:  Vitamin C

 

 

5. The Kew Gardens, having the world’s largest collection of living plants in situated at _____?

Answer:  London

 

 

6. What is the subject matter of the ancient work ‘Gaha Sattasai’, compiled by the Satavahana king Hala?

Answer:  Collection of love poems

 

 

7. In which American city is the famous ‘Stratosphere Tower’ situated?

Answer:  Las Vegas

 

 

8. Which Indian state’s highest mountain peak is Parasnath?

Answer:  Jharkhand

 

 

9. Across which Indian river is the Getalsud reservoir built?

Answer:  Subarnarekha

 

 

10. Which Indian revolutionary nationalists autobiographical works are ‘Shrinkhal jhankar & Pitridhan’?

Answer:  Bina Das

 

Leave a Reply