GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 62

 

  1. In which Indian state was the first E-Cabinet held in September 2014?

Answer: Andhra Pradesh

 

 

2. Which cricket tournament in India was conceived in 1959-60 season to mark the completion of 25 years of Ranji Trophy championship?

Answer:  The Irani Cup

 

 

3. Which unit is used to express sizes of atomic radius, atoms & molecules?

Answer:  Angstrom

 

 

4. Which is the heaviest rocket launched by ISRO so far?

Answer:  GSLV Mk-III

 

 

5. In which year the Government of India declared cinema as industry?

Answer:  2001

 

 

6. Which is the only purpose built boxing stadium in the world?

Answer:  National Stadium, Dublin (Ireland)

 

 

7. Which European capital city has the nickname of ‘the Fair city’?

Answer:  Dublin (Ireland)

 

 

8. As per the Constitution of India, the number of Ministers including the Chief Minister in a state shall not be less than ____?

Answer:  Twelve

 

 

9. Which Article of the Constitution deals with the administration of Scheduled Areas & Tribal Areas?

Answer:  Article 244

 

 

10. Who was the first person to measure the size of another planet ?

Answer:  Christiaan Huygens

Leave a Reply