GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 65

 

  1. How is Share of Direct tax in post economic reform?

Answer: Increasing

 

 

2. Which branch of biology deals with study of heredity and variation?

Answer: Genetics

 

 

3. How type of right is Right to Information?

Answer: Fundamental Right

 

 

4. Which region is leading producer of “bort” variety of diamond in the world?

Answer: Zaire

 

 

5. By which peshwa was the Treaty of Bassein signed with the British?

Answer: Baji Rao II

 

 

6. If we move from the equator to a pole, what will be the value of g?

Answer: Increases

 

 

7. Which English Poet finished writing the epic poem ‘Paradise Lost’?

Answer: John Milton

 

 

8. Which first feature film (talkie) produced in India?

Answer: Alam Ara

 

 

9. Why are Venice in Italy and Vienna in Austria famous?

Answer: For glass industry

 

 

10. Who was called as ‘Father of Indian Renaissance’?

Answer: Raja Ram Mohan Roy

Leave a Reply