GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 66

 

  1. When was the first underground railway (Metro Railway) started?

Answer: 1984

 

 

2. Shatabdi Express train was started in–

Answer: 1988

 

 

3. At which of the following places Diesel Component Works is established?

Answer: Patiala

 

 

4. Which Zone is the largest in Indian Railways?

Answer: Eastern Railway

 

 

5. The railway station situated in the extreme south is–

Answer: Kanyakumari

 

 

6. A platform surrounded by rail lines from all the four sides, is called–

Answer: Island Platform

 

 

7. When was the nationalization of Indian Railways done?

Answer: 1950

 

 

8. In which year Research, Design and Standard organization was established?

Answer: 1957

 

 

9. Railway Staff College is situated at–

Answer: Vadodara

 

 

10. Where is the Research, Design and Standard Organisation situated?

Answer: Lucknow

 

Leave a Reply