GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 67

 

  1. Which is the following pairs of regional Railways and their headquarters not true?

Answer: Central Railway – Bhopal

 

 

2. Between which of the destinations the first Indian train was started?

Answer: From Mumbai to Thane

 

 

3. When was the first train in Indian started?

Answer: 1853

 

 

4. In which Governor-General’s reign railway lines in India were established?

Answer: Lord Dalhousie

 

 

5. A station where the rail lines end, is called

Answer: Terminal Station

 

 

6. How much distance was traveled by first train of India?

Answer: 34 km

 

 

7. What is the position of the Indian Railway in the world according to the length of rail lines?

Answer: Fourth

 

 

8. What is the length of North-Eastern Frontier Railway (NEFR)?

Answer: 3700 km

 

 

9. The headquarters of North-Eastern railway is situated at–

Answer: Gorakhpur

 

 

10. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?

Answer: 15 Jan 1958

Leave a Reply