GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 68

 

  1. The headquarters of North -Eastern Frontier Railway (NEFR) is–

Answer: Maligaon (Guwahati)

 

 

2. In which of the following cities, the first sub-way train was started?

Answer: Calcutta

 

 

3. General Manager is responsible for–

Answer: Railway Board

 

 

4. The headquarters of South-Central Railways is situated at–

Answer: Secunderabad

 

 

5. The headquarters of Northern Railway is at–

Answer: New Delhi

 

 

6. The zone with the minimum length is

Answer: North- Eastern Frontier Railway

 

 

7. Where is the Indian Railways Institute of Civil Engineering Institute situated?

Answer: Pune

 

 

8.  How many training institutions of Railways are in India?

Answer: Five

 

 

9.  What is the position of the Indian Railway under the zonal system?

Answer: Second

 

 

10.  Which of the gauges is used in the hilly areas?

Answer: Narrow gauge

 

Leave a Reply