GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 69

 

  1. Taj Mahal,is on the banks of the river:

Answer: Yamuna

 

 

2. Who won Saraswati Samman 2012?

Answer: Sugathakumari

 

 

3. The famous painting “Relief of Lucknow” painted by

Answer: Thomas Jones Berker

 

 

4. Who is the first Indian to win two Oscars?

Answer: A.R.Rahman

 

 

5. The FIFA World Cup football tournament 2018 will be held in________

Answer: Russia

 

 

6. Who led the Revolt of 1857 in Bihar?

Answer: Kanwar Singh

 

 

7. Black soil is good for growing ___________

Answer: Cotton

 

 

8. Which is the first mountain railway in India?

Answer: Darjeeling

 

 

9. The spacecraft launched by NASA in 2006 to study the dwarf planet Pluto

Answer: New Horizons

 

 

10.  The Viceroy at the time of Salt Satyagraha

Answer: Irwin

 

Leave a Reply