GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 7

71. Where is the headquarters of the Micromax company?

Answer: Gurgaon

 

72. Which world famous electronics company was founded by Konosuke Matsushita?

Answer: Panasonic

 

73. The rivers of Narmada, Tapti, Mahi & Sabarmati drains into which gulf?

Answer: Gulf of Cambay

 

74. Which company runs the operations in the Mumbai High?

Answer: ONGC

 

75. Which Indian oil company’s former name was Bharat Refineries Limited

Answer: Bharat Petroleum Corporation Limited

 

76. Which cricket tournament is known as ‘One Day Ranji Trophy’?

Answer: Vijay Hazare Trophy

 

77. Who is known as ‘the Grand Old Man of Indian Cricket?

Answer: Prof D B Deodhar

 

78. Which national football team has the nickname of ‘the Red Fury’?

Answer: Spanish team

 

79.  In genetics, what is the name of a variety of plant that has been passed down through several generation?

Answer: Heirloom

 

80. Which European city is known as ‘the Capital of Freedom’?

Answer: Budapest(Hungary)

Leave a Reply