GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 70

 

  1. Name the book written by Brahmananda Sivayogi

Answer: Ananda Sutram

 

 

2. _________ is known as the father of Indian Politics and Economics

Answer: Dadabhai Naoroji

 

 

3. 93rd constitutional Amendment related with:

Answer: Education

 

 

4. Ayyankali founded the Sadhu Jana Paripalana Yogam in

Answer: 1907

 

 

5. Who won the Dadasaheb Phalke Award for 2014:

Answer:  Shashi Kapoor

 

 

6. Who got the “Jnanapeetha Award”of 2014?

Answer: Balachandra Nomade

 

 

7. Who is the father of History

Answer : Herodotus

 

 

8. Prophet Mohammed was born in which place

Answer: Mecca of Arabia

 

 

9. Democracy was brought up in which place

Answer : Athens

 

 

10. Which place was attacked by Japan before world war

Ans: Pearl Harbor

 

Leave a Reply