GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 71

 

  1. Who was the president of US during first world war?

Answer : Woodrow Vilson

 

 

2. Karl Marx  was born in

Answer: Germany

 

 

3. Who is known as founder of Democracy

Answer: Romans

 

 

4. Who founded paper

Answer : China

 

 

5. Head Quarters of Red Cross

Answer: Geneva

 

 

6. Which was first International Association

Answer: League of Nations

 

 

7. Who is the 16th Lok Sabha speaker of India

Answer: Sumitra Mahajan

 

 

8. Who wrote “Athmopadesha Shathakam”?

Answer: Sri Narayana Guru

 

 

9. Which place is know as “Holland of Kerala”

Answer: Kuttanad

 

 

10.  First Home Minister of India

Answer: Sardar Vallabhai Patel

Leave a Reply