GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 72

 

  1. Heart and Soul of Indian Constitution

Answer: Article 32

 

 

2.  Indian constitution adopted “fundamental rights” from which country

Answer: USA

 

 

3. Who is known as “Delhi Gandhi”?

Answer : C Krishnan Nair

 

 

4. Perunthenaruvi water falls located at

Answer: Pathanamthitta

 

 

5.  In which veda the Gayatri Mantra is included

Answer – Rigveda

 

 
6. The revolutionist who payed his life for formation of Andhra Pradesh

Answer – Potti Sreeramulu

 

 

7. The social philosopher of Kerala said as “no caste, no religion no god”

Answer – K. Ayyappan

 

 

8.  Kalady ,the birthplace of Sri Sankaracharya located at the shore of which river?

Answer – Periyar

 

 

9.  Which ruler was known as Vikramaditya?

Answer – Chandragupta II

 

 

10. The ruling period of Delhi Sultanate was

Answer –      1206 – 1526 AD

Leave a Reply