GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 73

 

  1. The Mughal ruler who died by falling from the top library room of palace?

Answer: Humayoon

 

 

2.  Ajanta cave inscriptions are about

Answer :  Jathaka Kathakal

 

 

3.  The Viceroy who first visited Travancore?

Answer:  Lord Curzon

 
4.  The Chola ruler who conquered Maldives?

Answer – Raja Raja Chola

 

 

5. Who has constructed the Kailasanatha temple of Kanchipuram?

Answer -Narsimha Varman II

 
6. The Chola ruler who conquered Sri Lanka?

Answer – Rajendra I

 
7. Who was the founder of Chola dynasty?

Answer – Vijayalaya

 

 

8.  Who has written “Kerala Pazhama”?

Answer – Herman Gundert

 

 

9. Who has started the “Shuddhi Prasthan”?

Answer – Swami Dayananda Saraswathi

 

 

10. The Capital of Harsha

Answer – Kannauj

Leave a Reply