GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 74

 

  1. The ancient kings of Egypt was known as

Answer – Farova

 

 

2. The period in which Vardhamana Mahavira was lived

Answer  – BC 540 – 467

 

 

3. The metal having less reactivity with atmosphere?

Answer – Tin

 
4. The birthplace of K R Narayanan, former president of India

Answer – Uzhavoor of Kottayam

 
5.  The country known as “gift of Nile”?
Answer – Egypt

 
6.  Where did Gautama Buddha born?

Answer – Lumbini of Kapilavastu

 
7. The branch of study about the Universe?

Answer – Cosmology

 

 

8.  The unit for measuring the power of motor?

Answer – Horsepower

 
9.  The river flowing through the border of Silent Valley?

Answer – Kunti river

 

 

10. Biggest river of south India

Answer – Godavari

Leave a Reply