GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 75

 

  1. The language used by the Buddhists?

Answer – Paali

 

 

2.  The scientific name of rice?

Answer – Oryza Sativa

 

 

3. The length of Suez Canal?

Answer – 160 km

 

 

4.  The language from by the combination of Persian and Hindi?

Answer: Urdu

 
5.  The year of Kalinga War?

Answer- BC 261

 

 
6. The place which is important for Christian, Jews and Muslims?

Answer – Jerusalem

 

 

 

7. The Numeric system which do not used Zero?

Answer – Roman

 

 
8.  Who was the Prime minister of Britain when India got independence

Answer – Clement Atiley

 

 
9.  Who was the president of Indian National Congress during Indian independence?

Answer – J B Kripalani

 

 

 

10. Which is the biggest convention in Asia?

Answer – Maramon convention

Leave a Reply