GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 76

 

  1. The sculpture of Cochin seaport?

Answer – Robert Bristo

 

 

2.  Who started the 20 item program in India?

Answer – Indira Gandhi

 

 

 

3. Headquarters of United Nations?

Answer – New York

 

 

4. UN Emerged in the year?

Answer- 1945 October 24

 

 

5. United Nations day is observed on?

Answer – October 24

 

 

6. Who is the current Secretary General of United Nations?

Answer – Ban Ki-moon

 

 

7.  Number of Member states in United Nations?

Answer – 193

 

 

8. Principal organs of United Nations?

Answer-  a) General Assembly
b) Security Council
c) Economic and Social Council
d) Secretariat
e) International Court of Justice
f) United Nations Trusteeship council

 

 

9.  Which are the official languages of UN?

Answer – Arabic, Chinese, English, French, Russian, Spanish

 

 

 

10.  Who has coined the name United Nations first time?

Answer – Franklin D Roosevelt

Leave a Reply