GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 77

 

  1. First Secretary General of UN?

Answer – Trygve Lie of Norway

 

 

2. First Asian secretary General to United Nations?

Answer – U Thant of Burma

 

 

3. The currency of European Union?

Answer -Euro

 

 

4.  The data is stored in a computer in the device called-

Answer -Hard disk

 

 

5. The temperature known as Absolute Zero is –

Answer -O K or 273.15 degree C

 

 

6. Dynamo was discovered by?

Answer -Michael Faraday

 

 

7. First Indian Scientist to won Nobel Prize is?

Answer -C.V Raman

 

 

8. Shakunthala, Raghuvamsa & Kumarasambhava were the famous work of-

Answer -Kalidasa

 

 

9. “Dr. Zhivago” is the novel written by –

Answer -Boris Pasternak

 

 

10. Bokaro, famous for steel Industry, is in the state of?

Answer -Jharkhand

 

Leave a Reply