GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 78

 

1.NASSCOM is the organization of?

Answer: Indian Software Companies

 

 

2.  First woman Judge of the Supreme Court of India is?

Answer: Fathima Beevi

 

 

3. Rajyavardhan Singh Rathore is related to:

Answer: Shooting

 

 

4. ‘A blindfolded woman holding a balanced weighing scale’ is the symbol of:

Answer: Justice

 

 

5. “Sunderban Tiger reserve is the National Park in:

Answer: West Bengal

 

 

6. Mariana Trench is the place of greatest known depth in:

Answer: Pacific Ocean

 

 

7. First Champions of the Twenty -20 cricket World cup?

Answer: India

 

 

8.  Kendra Sangeetha nataka Academy was set up in the year of-

Answer: 1952

 

 

9. Chairman of the Rajya Sabha is?

Answer: Vice President

 

 

10. Valentina Tereshkova is the-

Answer: First woman cosmonaut

 

 

 

Leave a Reply