GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 79

 

  1. Judges of the Supreme Court hold office till the age of

Answer: 65

 

 

2.  The wheel in the National flag is the reproduction of the wheel on the Lion Capital of Asoka Pillar at:

Answer: Sarnath

 

 

3.  Instrument used to measure the pressure of gases:

Answer:Manometer

 

 

4. Washing soda is chemically:

Answer: Sodium Carbonate

 

 

5. Largest gland in human body is-

Answer: Liver

 

 

6. Garuda Airlines is the official airline of :

Answer:Indonesia

 

 

7. Paleontology is the study of

Answer:Fossils

 

 

8. Periodic table is the table that contains:

Answer:Elements

 

 

9.  Fourth Estate is the term used to denote:

Answer: Press

 

 

10. Stratosphere is a layer of-
Answer: Atmosphere

Leave a Reply