GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 8

81. Which Indian revolutionary’s autobiography is ‘From My Bones’?

Answer: GS Dhillon

 

82. Which is the highest civilian award of the Nepal?

Answer: Nepal Ratna Man Padavi

 

83. In which country is the world famous ‘Strokkur geyser’ situated?

Answer: Iceland

 

84. Name the chemical compound, also known as ‘Witherite’, used in rat poisons?

Answer: Barium Carbonate

 

85.  Which Central Minister’s son was a Pakistan Army Officer during the 1965 Indo-Pak war?

Answer: Shah Nawaz Khan

 

86. he term ‘Cashiering’ is associated with which field?

Answer: Military(degradation)

 

87.  Which national leader is the author of ‘Warnings of History : Trends in Modern India’?

Answer: KM Munshi

 

88.  Which breed of cattle is the most widely used for meat production in the world?

Answer: Hereford

 

89.  Which Indian city is also known as ‘Leather City’?

Answer: Kanpur

 

90. Who is known as ‘the Spiritual Father of Indian National Movement’?

Answer: Swami Vivekananda

Leave a Reply