GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 80

 

  1. The element that does not have neutrons in its atom is?

Answer: Hydrogen

 

 

2. Typhoid fever is caused by

Answer: Bacteria

 

 

3. Which of the following state does not have bi-cameral legislature?

A) Bihar                             b) Karnataka
c) Maharashtra               d) Rajasthan

Answer: Rajasthan

 

 

4. Rajiv Gandhi, former Prime minister of India, was assassinated at:

Answer: Sriperumbudur

 

 
5. The first India Satellite Aryabhata was launched in the year 1975 from:

Answer: Soviet Union

 

 

6. Both Diamond and Graphite are the forms of

Answer: Carbon

 

 

7. The Standard distance to be covered in marathon race is:

Answer: 26 miles 385 yards

 

 

8. Which of the following is anti-knocking agent?

Answer: Tetraethyl lead

 

 

9. Which one of the following is known as silent killer?

Answer: Blood Pressure

 

 

10. Hinayana and Mahayana are the two divisions of-

Answer:Buddhism

Leave a Reply