GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 81

 

  1. Din illahi was the religion founded by?

Answer: Akbar

 

 

2 . Tsunami hit the southern coast of Indian Peninsula was on-

Answer: 24th December 2004

 

 

3. Mc Mohan Line is the line between India and ?

Answer: China

 

 

4. Who designed the Malayalam typewriter key?

Answer:N. S Pandala

 
5. Master Key in English Typewriter

Answer: N

 

 

6.  Father of Computer:

Answer: Charles Babbage

 

 
7. Internet came in to force in India in the year of-

a) 1995               b) 1990
c) 1992               c) 1996

Answer: 1995

 

 
8. Standard using High level language in Internet:

Answer: Java

 

 

9. Top most computer operating system in the world:

Answer: Windows

 

 

10. How many bits are in a byte?

Answer: 8 bits

Leave a Reply