GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 82

 

1. White pacific is known as:

Answer: Supercomputer

 

 

2. Which one is know as brain of computer?

Answer: CPU

 

 

3. Most Popularized computer chip manufacturing company in the world:

Answer: Intel corporation

 

 

4. Online banking system introduced in India at first by-

Answer: ICICI bank

 

 

5. 1st Techno park established in India at:

Answer: Thiruvananthapuram

 

 
6. Computers are linked world wide for communication system is called-

Answer: Internet

 

 

7. Inventor of Email system is:

Answer: Ray Tomlinson

 

 

8. ATM stands for?

Answer: Automatic Teller Machine

 

 

9. PAN stands for

Answer: Permanent Account Number

 

 

10. ROM Stands for:

Answer: Read only memory

Leave a Reply