GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 85

 

  1. WHICH IS THE NATIONAL FLOWER OF IRAN?

Answer: RED ROSE

 

 

2. GIR FOREST IS SITUATED IN WHICH INDIAN STATE?

Answer: GUJARAT

 

 

3. WHICH DAY IS OBSERVED AS ‘ HINDI LANGUAGE DAY’?

Answer: SEPTEMBER 16

 

 

4. WHICH RIVER IS KNOWN AS ‘LIFE LINE OF KERALA ‘ ?

Answer: PERIYAR RIVER

 

 

5. WHICH MUGHAL RULER BUILT THE FAMOUS “PEACOCK THRONE” ?

Answer: SHAHJAHAN

 

 

6. WHICH COUNTRY IS KNOWN AS THE HEART OF AFRICA?

Answer: BURUNDI

 

 

7. WHICH AWARD IS KNOWN AS AMERICA’S NOBEL PRIZE?

Answer: LASKER AWARD

 

 

8. FROM WHICH YEAR ” MATHRUBHUMI ” NEWS PAPER STARTED ITS PUBLICATION ?

Answer: 1923

 

 

9. WHO WAS THE PATRON OF FIRST BUDDHIST COUNCIL ?

Answer: AJATASATRU

 

 

10. WHAT IS THE NAME OF WIFE OF SRI BUDHA

Answer:YASODHARA

Leave a Reply