GENERAL KNOWLEDGE- IMPORTANT QUESTIONS FOR EXAMS LIKE SSC,RRB,IBPS,PSC 9

91.  What secret plan is famous in the codename of ‘Operation Barbarossa’ in the world history during Second World War?

Answer: Germany’s invasion of Soviet Union

 

92. Which disease is referred to as ‘the Saudi SARS’?

Answer: Middle East Respiratory Syndrome (MERS)

 

93. Which disease’s peculiar feature is the ‘Strawberry Tongue’ in children?

Answer: Kawasaki Disease

 

94. Who is the author of the famous novel ‘The Kite Runner’?

Answer: Khaled Hosseini

 

95. Which element are the constituents of Phosphor bronze, used for springs and bolts?

Answer: Copper,Tin and Phosphorous

 

96. Which chemical is also known in the names of ‘Waterglass & Liquid Gas’?

Answer: Sodium Silicate

 

97. What is the unit of mutual inductance & self inductance?

Answer: Henry

 

98. Which web browser was created in 2002 under the name ‘Phoenix’?

Answer: Mozilla Firefox

 

99. What is also known as ‘Intercalary & Bissextile year’?

Answer: A leap year

 

100. Which world famous Canadian telecommunication & wireless equipment company’s former name was ‘Research in Motion Limited (RIM)?

Answer: BlackBerry Limited

Leave a Reply