GENERAL SCIENCE- CHEMISTRY- 101 TO 110

101. ……………….. converts into poisonous when exposed to sunlight
1.C3H8O3
2.CHCl3
3.HCOOH
4.C6H5OH
5.None of these

Answer – 2. CHCl3 (chloroform)

102. Which is used to manufacture printer ink ?
1.Methane
2.Benzene
3.Glycol
4.Ethylene
5.None of these

Answer – 1.Methane

103. Bituminous coal contain ……………………… of Carbon
1.50%
2.80%
3.70%
4.60%
5.None of these

Answer – 2. 80%

104. ……………………….. is an example of emulsion
1.Acid
2.Water
3.Curd
4.Milk
5.None of these

Answer – 4. Milk

105. The colour of the stars reflect the ……………. of the stars.
1.distance
2.age
3.intensity
4.power
5.None of these

Answer – 2. age

106. Dry air contains …………………….nitrogen
1.75.80%
2.78.09%
3.80%
4.65.05%
5.None of these

Answer – 2. 78.09%

107. …………………….. is called as liquid gold
1.Petroleum
2.Diesel
3.Kerosene
4.Water
5.None Of These

Answer – 1. Petroleum

108. Which of the following is true about methane ?
1.colour gas
2.colourless gas
3.inflammable gas
4.Both 1 and 3
5.Both 2 and 3

Answer – 5. Both 2 and 3

109. The colour of ruby is red .It is caused mainly by the presence of the element………………………
1.Neon
2.Chromium
3.Helium
4.Chlorine
5.None of these

Answer – 2. Chromium

110. Which is also known as Marsh gas ?
1.Ethane
2.Acetylene
3.Ammonia
4.Methane
5.None of these

Answer – 4. Methane

Leave a Reply